Frisyrinspiration man: Jon Kortajarena

Det här är sjukt snyggt hår, grabbar!


Jon Kortajarena, Tom Ford modell och bioaktuell i filmen "en enda man"

Enhus Organic - Underbar Creme för Fet/blandhy

För några dagar sedan fick jag hem en skön kräm, "Purifying Lotion" som är en lätt dag - och nattkräm med trollhassel, kamomill, tea tree och bergamott vilka hjälper till att minska talgproduktionen och motverkar uppkomsten av inflammationer och orenheter medan Aloe vera och kallpressad jojobaolja lugnar och återfuktar hyn.
Krämen är gjord av ekologiska ingredienser, innehåller inga syntetiska färg- eller doftämnen och inga mineraloljor.
Den är även veganvänlig.

Purifying lotion känns mycket skön på huden och jag tycker min hy fått fin lyster, den är även super att ha under makeup. Jag upplever att min ansikte ser mycket "renare" ut, svårt att förklara men huden ser klarare ut.

Pris 425:- för 60ml, finns på http://www.enhusorganic.com




Om Enhus produkter:
"Naturlig hudvård som inspirerar till ekologisk medvetenhet.
Produkterna innehåller inga mineraloljor, artificiella färg- och dofttillsatser eller animaliska restprodukter och de är inte testade på djur.
De består av noga utvalda oljor och extrakt från växtriket som, baserat på traditionell spa-lära, aromaterapi och ledande forskning, skapar välbefinnande och balans.
Njut av ljuvliga dofter och välgörande egenskaper i harmoni med naturen."

Privat frisör

Såhär på lediga dagar önskar man att man hade en egen frisör hemma. Man är trött, seg och vill helst inte göra så mycket. Jag är ju begåvad (eller förbannad) med ett tjockt burr som inte vill torka. Det är ett helt litet projekt varje gång jag ska tvätta håret. Åh, vad jag önskar jag hade en liten privat frisör hemma som kunde tvätta håret, ge en skön skalpmassage och sedan föna det. Underbart.
Men en vacker dag kanske, när man är rik och successful :)


Dagens inspiration - glammig volym

Dagens inspiration kommer från ett SYOSS event som handledarna på min praktiksalong höll i tidigare.
Det var några olika teman, men denna är min favorit.
Modellens hår har först fönats, sedan arbetade frisören Matthias igenom det med en Volymaster (volymtång från björnaxén) och därefter rullats upp med clips i stora lockar.
Detta fick sitta i en stund, sedan togs clipslockarna ur och Matthias gav det en sista touch med styling och glans.
Så snyggt, och inte alls svårt att göra hemma. Clipslockar går fort att lära sig! Det räcker med att föna håret torrt och sedan rulla upp det för att få ett snyggt resultat.



Även på Victoria's Secret's fashionshows använder stylisterna sig av clipslockar, som synes nedan.


Söt modell i väntan på show


Valentine's day coming up

På söndag är det dags för alla hjärtans dag. Egentligen tycker jag det är ett mysigt inslag i årskalendern, men jag upplever att på senare år hetsar butikerna alla hjärtans dag allt mer och har gjort det till mer av ett jippo. För mig är alla hjärtans dag en ros till en vän, ett sött kort till någon man bryr sig om eller en mysig middag med älsklingen. I år blir det nog bara en lugn hemma middag med sambon. Vilket inte är helt fel. :)
När man var tonåring var man hysterisk och sprang och köpte roser till alla klasskompisar, fixade, klippte och klistrade egna kort och gjorde komplicerade presenter till pojkvännerna.
Nu nöjer jag mig med en lugn middag och ett glas vin.
Börjar jag bli gammal, månne?


Mina favoriter från Sebastian

Sebastian Halo Mist
Halo Mist är en silkeslätt glansspray med uv-skydd som ger håret en skinande lyster.
Den doftar väldigt gott och tynger inte ner håret. Detta är en av mina absoluta favoriter när det kommer till glansspray, den ger otrolig lyster och glans och gör rätt för namnet Halo Mist, håret blir lika lätt som luft.
Användning
Spraya på fuktigt hår och föna för en gnistrande jämn finish
för maximal glans spraya sparsamt över torrt hår. För finare
hår spraya i händerna och fördela jämt från mitten och ut
i topparna.

100ml kostar ca 290kr.


Sebastian Volupt Spray Gel
Volupt skapar volym från hårbotten och ger en definierad stadga samtidigt som hårets mjukhet bevaras. Produkten innehåller naturligt bambuextrakt och ger värmeskydd vilket är en bonus.
Själv har jag volym så det räcker men jag har provat den på tjejer jag fönat med gott resultat. En toppenspray för er som vill ha volym!
Användning
Skaka ordentligt för att aktivera 2-fas-formulan. Spraya
i fuktigt hår. Föna håret för extra volym, eller låt
lufttorka för att framhäva vågor och lockar.

150ml kostar ca 290 kr
Produkterna finns hos frisör eller välsorterade webshoppar.



Så här är man inte van att se Beyonce

Hon är oftast rätt ljus, men ibland får hon ett ryck och kör lite mörkare toner. Denna bild är rätt gammal, men jag tycker det är snyggt. Hon ser ut som en helt annan människa.
Fast min personliga favorit är hennes vanliga, lite gyllene lockar.


Snygg i mörka lockar


Beyonce's vanliga "jag"

Dagens fläta

...står H&M för. Så snyggt, till vilket tillfälle som helst. Fläta håret i t ex en fiskbensfläta, en 4-fläta eller varför inte en fläta med fem testar? Fläta håret och dra sedan ut enstaka slingor för denna snygga, lite slarviga look.
Det vimlar av bra instruktionsvideos på youtube där du kan lära dig göra alla möjliga flätor.


CRÈME ANGLAISE - en dröm för din kropp

En nyhet på LUSH är den ljuvliga hand- och kroppscremen Crème Anglais, som doftar av vanilj, söta apelsiner och en touch av myrra. Denna lilla godbit är även proppad med mandelolja, sheasmör, kokosolja och mandel infusion. Jag är helt galen i den! Den doftar så gott så man vill nästan äta den. Sen ska vi inte tala om hur mjuk och sammetslen huden blir.
Pris 399:- hos LUSH.


Hairdo by Jessica Simpson - not impressed

Iallafall av bilderna att döma. När man kikar på produktbilderna på Nelly.com med stylad modell ser det helt ok ut, men tar man sig en titt på Jessica Simpson's egna produktbilder ser håret rätt plastigt och...barbie-aktigt ut. Inte snyggt, och inte skulle jag lägga 995 kronor på det om det ser ut som den bilden visar.

Hairdo by Jessica Simpson beskrivs så här:
Nu kan alla kvinnor lätt och problemfritt byta längd och/eller addera volym till sin frisyr med hjälp av Hairdo från Jessica Simpson och Ken Paves. Håret är av bästa syntetmaterial som ser ut och känns precis som äkta hår. Med JessicaSimpson Clip In 58cm får du med kort hår långt och fint lockigt hår och du med långt mer volym och tjocklek. Hair do är konstruerad som ett stort stycke med flera clips i för att skapa en lätt, moderiktig stil utan att behöva krångla med flera delar. Håret är lätt att fästa och tar bara några minuter att sätta på och av.

Självklart kan vissa syntetiska hårdelar vara helt superba, många peruker består till exempel av syntet. Men det är just dessa  jag visar här som jag är tveksam till. Skulle vara spännande att se dem på riktigt. Men en star som Jessica borde ha koll på hur hennes egna produktbilder för håret ser ut. Det är ju verkligen en tydlig skillnad mellan hennes egna och syntethåret.


Då skulle jag hellre gå in på tex Taj Mahal och köpa ett hårträns av äkta hår för ungefär hälften av detta pris och sy egna clip ons. :)

För gör man en hårförlängning är väl detta resultaten man siktar efter







Jag har sökt vidare efter röda extensions (antingen hårträns eller clip-ons) och hittills bara hittat EN sida som erbjuder en röd färg, en kopparnyans. Jakten fortsätter!

Ni som läst min blogg tidigare vet att jag tycker det är roligt att lägga upp bilder på fula extensions, denna nedan är ett praktexemplar. Herregud!


Bloggfrukost @ Pistill

Häromdagen bjöd den trevliga butiken Pistill på Drottninggatan in till bloggfrukost. Medan vi mumsade på söta små muffins och smuttade på kaffe berättade den inspirerande ägarinnan Tina om konceptet Pistill och dagen till ära var det produktserien Belladot som stod i fokus. Belladot lanserar en retroinspirerad linje med intimleksaker, massageoljor och glidmedel som för tankarna till femtiotalets pinuppor.
I härliga förpackningar finns leksaker med namn som Esther, Bodil och Ingrid som är anpassade till den moderna kvinnan eller det nyfikna paret.
Läckra pasteller, prickar, ränder och mjuka, hudvänliga material gör Belladot's intimleksaker unika.
Jag måste säga att förpackningarna till dessa små leksaker verkligen är ursöta, det märks att företaget tänker på oss tjejer och vad vi gillar.
I övrigt erbjuder Pistill allt man kan önska, från snygga underkläder till oljor, intimleksaker och även artiklar med glimten i ögat, det känns både exklusivt och modernt på samma gång.
Jag fastnade för många underkläder, otroligt snygga allt ifrån oskyldigt vita till syndig svart spets.
Ett besök till denna lilla lustgård rekommenderas!


Fina underkläder


En av favoriterna


Goodiebags


En liten leksak ur Belladot serien. Ursöt förpackning!


Vänner är bästa övningsdockorna

Att ha familj och vänner som ställer upp på färg, klipp och styling är ovärderligt när man är frisörstudent.
Egentligen övar jag för lite, man kan aldrig lära sig nog! Tyvärr räcker inte alltid tiden till, så jag brukar passa på och locka vänner till skolans salong eller ta dem till praktiksalongen för föning och enklare upptåg.
Kära syster har fått vara provdocka inför olika event hon ska kila på, vilket jag är tacksam för. Hon delar mitt intresse för hår, vilket är toppen.
Nu är ett stort fokus att bli grym på att föna. Det intresset väcktes när jag började praktisera på en salong där killarna är fullkomligt överlägsna på föning. Så otroligt snyggt att jag tänkte: det där ska jag fasiken lära mig!
Och visst har jag gjort framsteg, jämfört med tidigare. Övning ger färdighet!


Kajsa är en tjej jag brukar ta till praktiksalongen för föning. Hon har underbart hår!


Vackra Ivana har också fått ställa upp. Underbart hår..verkligen!


Söta Sara fixar sitt röda hos mig i skolan


Syster Delinda har gått från svarthårig till detta hos mig


..men fick också ställa upp som övningsdocka när hon skulle på partaj.

Underbara MD formulations

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: denna "skin perfection gel" från MD formulations är grym.
Det är en lätt gel med AHA och salicylsyra för lokalbehandling av acne och orenheter.
Skin perfection gel verkar antiseptiskt, talgreducerande och har dessutom anti-inflammatorisk effekt på uppblommande acne.
Använding: Gelen kan användas ensam eller som förstärkning ovanpå en annan behandlande produkt.
Jag använder den dagligen på haka och näsa, där jag kan råka ut för orenheter. Porerna känns rena, mindre och fräschare. Nu senaste veckan har jag bland annat pga stress fått lite små plitor i pannan och börjat applicera gelen där också, med bra resultat.
Den är dyr, men åh så bra!





Goldwell Soft Color skumtoning

Ni som läst min blogg tidigare vet att jag för en ständig kamp för att hålla kvar det röda i mitt kopparröda hår.
Jag har provat toningar, som Color Fresh (wella) och färginpackingar (Wella och Revlon), med varierande resultat.
Color Fresh bet inte så mycket, men Revlons färgbomb fräschade upp färgen rätt bra.
Häromveckan testade jag dock en skumtoning från Goldwell, som jag blev mycket positivt överraskad av.
Jag valde nyansen 6K (K står för koppar) och till min glädje fräschade den upp mina porösa toppar som ingen annan toning vill fästa på.

Soft Color - Toning

  • Toningen är skonsam för både hud och hår.
  • Den når 80% av sin färgintensitet på endast 5 minuter och ger glänsande färgresultat
  • Användning:
    Snabb och enkel applicering med händerna, kam eller borste. Använd handskar vid applicering och skölj ur
  • Pris ca: 160 kr. Finns endast hos frisör.

Ett till plus med denna toning är att den går så lätt att applicera. Handskar är dock ett krav, särskilt vid röda nyanser som genast biter sig fast på huden. Toningen håller 6-8 schamponeringar och flaskan räcker till flera appliceringar.


Hur ska män se ut i håret?

Det blir mycket fokus på damer här i bloggen, men nu tänkte jag dela med mig vad det är jag personligen gillar när det gäller herrfronten. Jag har nog två favorittyper för herr: Å ena sidan är jag svag för lite längd, softa lite mer relaxade frisyrer, gärna komplett med skäggstubb. Å andra sidan dras jag mot de klassiska, lite mer sofistikerade herrfrisyrerna.
Något jag absolut inte gillar är när det ser för ansträngt ut och fixat ut, som att herren i fråga tömt hela vaxburken i skallen, lekt för mycket med blekta slingor, ja ni förstår nog.

Nedan följer några favoriter


H&M har hajat stilen. Snyggt!


H&M


Hugh Jackman


Den här lite mer klassiska herrlooken är också väldigt snygg.


James Dean hade koll på läget.


Riktigt kort kan också vara fint.

Här har vi ett lysande exempel, enligt mig, på vad hår (och skägg) kan göra för en person.
Viggo Mortensen var en riktig hunk när han gestaltade Aragon



Men sen när filmerna var klara - vad hände? Håret försvann = Hunken försvann




Avslutningsvis bjuder jag på ett bra exempel på herrfrisyr och stil jag absolut, absolut inte gillar


RSS 2.0