Äntligen är nya Wella Professionals styling här!

Jag har länge vetat att Wella ska förbättra och förnya sin stylingkollektion och nu är de här! Kul för en hårnörd som mig. Serien är uppdelad i wet, dry och finish och tillgodoser dina styling behov i alla steg, från grunden i vått hår till finishen i torrt hår. Förpackningarna har fått en makeover och de produkter jag provat håller bra kvalité.
Finns hos frisör!




Stylingserien wet, dry och finish.


O.P.I. en av Dagens favoriter

Här är mina favoriter just nu

O.P.I nagellack
Jag testade det beiga lacket San-tan-tino från O.P.I. som bas och över det lade jag det svarta krackelerande lacket Black Shatter. Jag har inte testat det här med krackelerande nagellack än, vet att Isadora också har en serie. Det här var väldigt kul och man kan variera i oändlighet med färgbasen.


Ursäkta dålig bild, skyller på Iphone


The Texas Collection. Lacket jag använde är tredje från vänster.


Krackelerande lacket Black Shatter

Sen provade jag även en ny foundation. Jag är sedan år tillbaka såld på Kanebos Total Finish, men som student måste man ibland hitta ett mer budgetvänligt alternativ. Jag är väldigt kräsen och brukar inte gilla "billigare" märken eftersom jag upplevt att de inte fungerar på min ibland besvärliga hy med blank T-zon. Döm om min förvåning när jag av syster fick prova Lumenes Natural Code Matt foundation. Den gick in i huden direkt och kändes inte klibbig. Definitivt ett alternativ när kassan gapar tom!


Ny budgetfavorit


Min gamla, eviga kärlek!

Nu bloggar jag på två ställen!

Från och med nu kommer jag även att blogga Stylestore på där jag bland annat provar produkter och tipsar om det som jag tycker är bra inom hår, men även hudvård och skönhet. Stylestore är en webshop där du hittar alltifrån kosmetik, hårvård till stylingverktyg och smycken. Enjoy!



Favoritklänningarna från Golden Globe

Klänningsfreak som jag är så gottade jag mig i bilderna från Golden Globe galan och här är mina favoriter:








Flätkonst

Flätor är alltid roligt och kan varieras i oändlighet. Blandar man in löshår blir det ännu roligare och man kan skapa häftiga kreationer såsom dessa nedan, gjorda av hårstylisten David Bamord.




Blond igen!

Så, efter tre och en halv timmes tid hos Coloristen Tomas på salongen där jag är trainee blev jag så till slut blond. Tomas gjorde täta, täta slingor med Wellas blekning med 6%väteperoxid. Vi klippte cirka en dec på längden för längderna var för slitna för att klara av en sån här procedur. Det kommer ta ett par behandlingar till innan jag är klar, men det blev väldigt bra!

Före


Det här är den mest nytagna bilden på mig, från ett bröllop i dec.

Efter:



Mycket på gång

Det är bråda tider för mig nu, både jobbmässigt och privat. Mycket ska fixas och ordnas. Imorn, ska jag dock få en heldag för mig själv. Jag ska klippa, slinga håret samt fixa fransar och bryn. Superskönt att få en liten uppfräschning.
Jag har som jag i tidigare inlägg nämnt inte färgat håret sedan september.
På tisdag är det dags för operation för att fixa en trasig disk i min käkled, och då kommer jag vara rätt däckad i någon vecka. Kul att få skämma bort sig lite dagen innan läbbiga sjukhusbesöket. Bilder kommer, ska bli spännande att se hur mitt hår reagerar och vad slutresultatet blir.
Nu har jag massa att fixa här hemma, sen blir det nog en lugn kväll i soffan med någon god kopp te.
Trevlig söndag önskar jag er!



Tjuvtitt på Wellas trend 2011

Trenderna för året heter Passionista, Lumina, Glamazon och Polaris.
Här är några inspirationsbilder

Passionista







Lumina






Glamazon







Polaris







Xtina och Snooki

Jag tycker Snooki påminner lite om Xtina när hon var brunett.


Äntligen en Parluxfön!

Äntligen har frisörnörden fått vad hon önskat - i julklapp från sambon fick jag klicka hem fönen jag suktat efter ett tag, Parlux 3800.  Jag har en Parlux hemma, men den har mindre drag och har börjat ge ifrån sig mer eller mindre oroande, tjutande ljud när den är igång. Inte det mest säkra elverktyget....Så jag har drömt om en kraftigare Parlux ett tag, de är bland de bästa fönar man kan få tag på men kostar också lite därefter.
Valet föll på denna godbit, Parlux 3800 Eco Friendly fön. Det är en fön som har en låg miljöpåverkan, den är energibesparande, ozonvänlig och tillverkad av återvunnet material. Dessutom har den inbyggd ljuddämpare och alla komponenter och förpackningar är skapade av återvinningsbart och giftfritt material. Men fönen är lika kraftfull och behåller samma höga prestanda, dessutom hade eleven.se fönen till ett riktigt brakpris. Winwin situation!




Finns bla i grön och svart. Nörd som jag är, valde jag grön :-)

Mina absoluta favoriter just nu

För tillfället är jag alldeles förtjust i följande produkter:

Wella's Enrich serie. Har använt den sedan oktober nu och är totalsåld. Jag använder schampot och balsamet för tjockt/grovt hår, och förutom att produkterna doftar gott så blir mitt hår mycket mjukt och mår bra av de här produkterna. Jag använder schampo, balsam och balsamspray.


Finns hos närmsta frisör och i en mängd webshoppar.


My hair is happy (but in extreeeme need of a haircut)

Kerastase Elixir Ultime, denna superprodukt med mängder av djupverkande oljor doftar himmel och gör håret mjukt och glansigt. Jag använder det i fuktigt hår innan styling, samt lägger det på topparna i torrt hår om håret känns extra trist och torrt någon dag. Finns hos frisör och i webshoppar. Dyrt, men drygt, enbart ett par droppar behövs.

Och så något helt annat - ansiktsvård. Jag har problemhy och kräver en bra rengöring som gärna verkar lite mot bakterier i hyn utan att torka ut. Senaste i raden av försöksprodukter är Kiehls Herbal Cleanser, en mild rengöring som rengör på djupet utan att torka ut huden. Den doftar underbart kryddigt och min hud känns verkligen mjuk. Jag testade Proactiv serien också, som det är mycket fuzz om, men min hy blev jättetorr och sved. Kanske funkar för en del, men inte mig. Kiehls däremot är underbar!




Och tillslut, parfym. Min senste kärlek är Lancôme´s Tresor In Love som är en lätt, flickig doft som jag bara älskar! Jag klarar inte av tunga dofter alls. This one I love!


Creppad håruppsättning

Det är väldigt kul att jobba med håruppsättningar om man creppar håret med en volymaster eller liknande creptång innan. Håret blir roligt, lätt att jobba med och man kan verkligen leka sig fram. Här har jag lekt på en icke levande modell, med en lite ovanligare uppsättning. Håret är enbart fäst med nålar.


Mot blondare tider. igen.

Jag är verkligen yrkesskadad på det vis att jag ständigt blir sugen på nya hårfärger. Nu har jag inte färgat håret sedan i september -10 och har bokat in en tid hos vår colorist på salongen i slutet av januari för lite välbehövlig makeover. Eventuellt ska jag spara ut luggen för en lite längre snedlugg, sedan ska han få packa mitt huvud fullt med blonda folieslingor och sedan någon eventuell nyansering om det behövs. Det här kommer slita på håret, men jag jobbar med hår och vet mycket väl vad jag utsätter mig för. Dessutom är mitt hår sällsynt starkt, och jag är inte rädd för att kapa av en del cm. Dock kommer det dröja ett tag samt några behandlingar innan jag är riktigt blond. Ska bli så kul. Jag älskar blondare nyanser, iallafall på mig själv.


Jag i dagsläget. Detta är min naturliga färg, kan man säga. Jag har minst 7 cm utväxt och inte färgat håret sedan september. Den färg vi la i då smälter bra in i min naturliga så man ser knappt någon utväxt kant.


Jag trivs mycket bra som blond.

Keratin Complex istället för Brazilian Blowout

Vi är många som  hört om metoden Brazilian Blowout som ska ge ett slätare, fräschare hår. Men, metoden är under granskning och många har ifrågasatt vad det är för kemikalier som ingår i en sådan behandling. Nu har bland annat Cardell Redken Lounge på Grev Ture Gatan i Sthlm börjat med en behandling som heter Keratin Complex, som de beskriver så här:
Mirakel kuren för frizzigt och bångstyrigt hår!Kuren
består av 43% rent keratin vilket är hårets naturliga
beståndsdel. Keratin Complex vårdar och bygger upp ditt
hår helt magiskt. Håret blir glansigt, frizzfritt och lättstylat.
Behandlingen varar i 3–5 mån.pris ca 3 000kr inkl
shampoo+conditioner à 400 ml för hemmabruk.

I ett kommande nummer av tidningen Kattis & Co har en hårmodell med burrigt, frizzigt hår provat behandlingen och beskriver resultatet såhär:
“Mitt hår är som ett enda burr och blir bara frizzigare. Jag
önskar mig ett hår som är mjukt, vackert och glansigt”
Ylvas kommentar efter behandlingen: “WOW! Från att
ha haft ett fullständigt rufsigt hår så har jag nu ett underbart
lättskött och glansigt hår, hur lätt som helst att
sköta! Måste upplevas! Värt varje krona!”



Modellen Ylva före


Ylva efter Keratin Komplex



För er som vill läsa mer finns tidningen Kattis & Co ute 27/1.
Bilderna får ej kopieras.


Roliga foton från skoltiden

Idag när jag satt och rensade lite i datorn hittade jag några gamla roliga bilder från skola, praktik osv. Vissa ögonblick man minns med skratt, svett och tårar. Här är några av de foton jag stötte på


Första färglektionen på en "riktig" människa. Här penslas det med stor precision. Modellen blev bra iallafall, thank god.


Här sitter jag med papiljotter (spolar) i håret en eftermiddag när vi hade lite egen hårvård. Snygg tant.


Och en dag beslöt jag och en klasskamrat oss för att leka med permanentspolar och rulla upp mitt hår. Men mitt hår är djävulskt tjockt, så topparna längst in hann inte torka och blev slappa. Ser ut som en kerub, typ. Haha!


Vårt klassfoto som togs första veckan, tror jag. Gud, vilken entusiastisk klass? Nja, inte det bästa klassfotot i världen :-)


Jag blev kär i min lärares fralla, Berra, och gosade med honom varje rast. Nästan.


Detta foto togs en eftermiddag då det var så varmt att vi bad att få hålla lektionen utomhus. Vi övade läggning. Jag höll på att garva ihjäl mig när jag såg mig i spegeln. Helt plötsligt blev hela gruppen sjukt glass sugna och på något vis föddes ett vad där jag blev utmanad att gå till närmsta Konsumbutik i papiljotter. Priset: en glass. Gjorde jag det? Japp.

'
Jag övade mycket föning på systers vän K under min praktikperiod. Här är ett kollage från en av de gångerna. Syster var givetvis med och tjuvkikade.


På praktiken fanns även den här godbiten som jag blev kär i.


Jag gjorde min första (och hittills enda) afropermanent. Det är inte så efterfrågat. Men sjuukt coolt.


Sen blev jag så här galet rödhårig. Coolt var det. Definitivt annorlunda!

så var det 2011

Det har inte blivit jättemycket bloggande av mig sista veckorna. Jul o nyår bestod av ganska mycket jobb, så jag har inte riktigt haft tid att fira storhelgerna det här året. Nyårsafton jobbade jag, därefter åkte vi till svärföräldrarna för en trevlig middag. Efter det en mindre rolig fest, och fyrverkerierna missade jag i princip pga snöyra täckte himlen så man såg knappt ett skvatt :-)
Men nu så är det 2011 som jag har lovat mig själv ska innehålla lite mer fritid, nya utmaningar i yrkeslivet och julfirande hemma och nyår på något roligt ställe. Fast just nu vill jag bara ha vår. Sol, fågelkvitter och körsbärsträden i full blom i Kungsträdgården. Januari, februari och mars är bland de tristaste månader jag vet. Jag är ingen vintermänniska. Men tiden går så himlans fort så vips är det sol, blommor och fågelkvitter ute! Längtar!


RSS 2.0