Hollywood lyckas bättre

Angående inlägget nedan, stjärnorna vid Screen Actor Guild galan vet minsann hur en slipsten ska dras!





Svenska "kändisar" kan verkligen inte klä sig

Att se vimmel bilder från stora galor etc i Hollywood är alltid ett nöje. Vilka klänningar och vilka frisyrer! Visst, det finns några misslyckade outfits här och där, men inget jämfört med hur många stilbrott som ses på Svenska vimmel.
Guldbagge galan ska väl vara något fint, vad jag hört? Men det såg mest tacky ut. Jag menar, finaste klänningen såg ut som den var shoppad på Scala eller Manhattan här i Sthlm. Dvs billiga, illasittande fodral.
Skärp er!
Bilderna nedan är från blandade vimmel tillfällen.
'











Semester

Min kära syster drar ju snart iväg på semester och jag är grymt sugen själv. Att rymma till något varmt, härligt land med kritvita milslånga stränder.
Sommaren känns rätt avlägsen nu men man får göra det bästa av den kalla vårvintern.
När det väl är dags för mig att ta semester så vill jag gärna besöka något lugnt, skönt ställe, Mallorca's överturistade stränder känns inte särskilt lockande. Nej, jag vill ha något lugnt, och relativt orört.
Nu gäller det bara att tänka ut rätt plats..


Feminin touch

Jag föredrar en mer feminin look med kjolar, söta blusar och scarves.
Nu vimlar det av underbara blusar på bla H&M där jag uppdaterade min garderob med en vit variant.
Plus en finstickad cardigan, solglasögon till den kommande vårsolen och en pretty liten scarf.


Sisters

Familjen betyder mycket för mig och jag har haft extra tur som har en syster i min egen ålder.
Som en syster och en bästa vän, all joined together.Vi delar många intressen tillsammans och har väldigt roligt.


Jag & Delinda (www.delinda.se)

Give a little love

Snart är Valentines Day här, våren går så himla fort. Presenter ska tänkas ut.
Här är några saker varken jag eller någon annan tjej skulle tacka nej till

Bh & Trosa, Lindex
Massageolja med doft av färska jordgubbar, Lush
Lipgloss, Lancôme
Parfym DKNY
Hjärtformad tvål, Lush
Parfym, Agent Provocateur
Härlig ask fylld med gåvor i kärlekens tecken, Lush

Perfect Day dress

Klickade nyligen hem denna söta vardagsklänning från www.stylebystars.com.
Jättefin verkligen jag gillar deras kläder och man behöver sällan oroa sig över att någon annan ska dyka upp med samma klänning  på en fest etc.


Beige DayDress, 229kr StyleByStars


Stand out in a crowd!

Fasiken vilken snygg trench! Hade jag inte redan köpt en snarlik fast i beige hade jag införskaffat denna. Färg galen som jag är..åh..till önskelistan!


Trench, Asos


Underbart balsam

Som jag tidigare skrivit har mitt hår genomgått ett smärre misshandel sedan i våras då jag började resan från svart till blond.
Nu sitter mitt hår otroligt nog kvar på huvudet men lite slitet är det allt.
Anna, min frisör behandlade mig med en super inpackning från Redken som skall sitta 4-8 tvättar ungefär sedan skaffade jag mig ett suveränt balsam, också det från Redken. Det är otroligt bra, och passar alla er där ute med misshandlade hårmanar!


Redken Extreme Conditioner, ca 295kr.

Skönhetsfavoriter

Dagens favoriter fortsätter i sommarens tema, nämligen Brun utan sol, bronze puder, ett somrigt blush och lite annat smått och gott.

Bronze puder från NOUBA. (235kr, eleven.se) Det är underbart! Svep med en stor puderborste över ansiktet eller ge dina kinder en sollkysst touch. Pudret har ett ursnyggt skimmer och blir inte så där orangerosa som vissa solpuder blir, vilket jag verkligen avskyr!



Selftanner från Piz Buin. Ger en ursnygg bränna, doftar gott och är enkel att peela bort när färgen börjar flagna.
Jag brukar peela hela kroppen med härliga body scrub biten Buffy från Lush (79kr) sedan smörjer jag torra områden som knän, armbågar och händer med Dream Cream (159kr, Lush). Därefter applicerar jag denna b.u.s. favorit.

Blush i färgen Celestial från FACE STOCKHOLM. Underbart, persikofärgat rouge. En favorit sedan många år tillbaka.


Honey Trap läppbalsam från Lush (69kr)med smak av vit choklad och vildapelsin. Innehåller bla vetegroddsolja, honung och shea smör. Detta är en lifesaver för mina torra vinterläppar.

Jag vill påpeka en sak om det hypade läppbalsamet Rosebud:
Jag avände det och visst var det bra i början men sedan kändes det som om jag fick smörja och smörja och aldrig blev det riktigt mjukt och förklaringen ligger i att läppbalsamet har petrolatum som huvudingrediens.

Petrolatum är en  mineral olja. Mineral oljor är inte alls bra för huden och har inget med nyttiga mineraler att göra.
Mineral oljor utvinns ur bergolja. Andra produkter som produceras av bergolja är tex asfalt, bensin, fotogen, läkemedel och eldningsolja. Vaselin som de flesta av oss känner till är det man får kvar vid destillering av fotogen. Hudvårdsprodukter och cerat innehåller ofta vaselin.
Dessa mineral oljor mjukar upp torr och narig hud genom att rent mekaniskt ge en fet yta men kan inte som vegetabiliska och animaliska oljor understödja hudens funktioner att själv bilda och behålla fett och fukt. Hud som ska hållas mjuk med mineralolja måste ständigt tillföras ny.
Mineral oljorna lägger sig som en tunn hinna på din hy och stänger till porerna och förhindrar utsöndringen av slaggprodukter.
Du kan uppleva att din hy känns mjuk till en början men efter en tids använding så förstörs din huds förmåga att andas och återfukta sig själv och du finner dig i en ond cirkel av evigt smörjande. (se tidigare inlägg om mineraloljor)


Maybelline's nya Colossal Volym Express är en grym mascara! Mina fransar blir långa och fylliga.


Denna har jag talat om förut men den är ju så bra så den är värd att tjata om. Too Faced lip Injection. Vilket plut!

Me+summer= true love

Jag älskar sommaren, är född i totalt fel land. Tropiska färger som korall, turkos, persika, cerise är mina signatur färger och de finns ju dumt nog bara att få tag på under vår och sommartid.
Nu i januari börjar jag redan få riktiga sommarcravings men så länge får kläder i fruity colours och spray tanning stilla mitt behov. Nedan lite godsaker jag gärna bär en het sommarkväll.








Kläder & Accessoarer, Asos

En tjej som är sommar personifierad är Jennifer Lopez. Hon har alltid den perfekta, bronziga brännan och härligt glossiga läppar.

Isis is gone

Trist att Isis King fick lämna TopModel. Jag tyckte hon var vacker och en tillgång till serien. Och sättet hon blev upptäckt på, poserandes i bakgrunden på säsongen innan är en liten saga i sig.
Isis var hemlös och TopModel skulle göra en photo shoot med deras tävlande utklädda till hemlösa och personer som var hemlösa på riktigt poserande i haute couture i bakgrunden. Där fanns Isis, Tyra fick syn på henne då hon lyckades överglänsa top model kandidaterna, vilket ledde till att Tyra tog med henne i kommande säsong av TopModel.
Men jag tycker det är hemskt hur de andra tjejerna i tävligen backstabbade och talade illa om Isis på grund av att hon är född som man.
Man kan misstycka utan att behöva vara respektlös. Alla har rätt till sin åsikt men man kan vara vuxen och framföra sina åsikter på ett smart sätt, utan att nedvärdera och håna en annan människa.







Jag är ett stort fan av TopModel och speciellt när alla får makeovers, det är så kul att se. Nedan är en av mina TopModel favoriter genom tiderna, Naima.



Caramel eller dark Chocolat?

Kändisar färgar ständigt sina hårmanar, ibland blir det bra, ibland inte.
Många naturligt mörka skönheter väljer att bli ljust caramell, med varierande resultat.
Vad gällande damerna nedan så tycker jag personligen att Beyonce är snyggare i ljust, Eva Longoria rockar båda lookerna medan både Brandy och Ciara är snyggare i mörkt hår.

Vad tycker ni?


Beyonce


Eva Longoria


Brandy


Ciara

Me and my Tea

Jag är en skam för alla oss Baristor- jag befinner mig på kaffe detox. :)
Jag som älskar kaffe och en god krämig latte var för mig lika hett eftertraktad som chips eller andra laster är för vanligt folk. Det var mitt godis.
Men för mycket kaffe och för lite mat är inte skoj för magen, så jag har börjat med te istället.
Och woow har det hänt mycket på te fronten under mina kaffeår. Kahl's och NK har otroligt goda te bladningar, jag älskar allt från krämiga kryddiga chai teér till smaskiga fruktblandingar.
En stor favorit nu är faktiskt en spicy Roobios blandning från Indiska (?!) Den är suverän!
Sen är ju självklart tekoppen halva upplevelsen, så massa snygga varianter måste inhandlas.
Exempel nedan är från Indiska.




My new love!

Jag brukar alltid tupera håret för lite extra volym, och det här är den bästa produkten jag någonsin provat.
Snyggt resultat och håret blir mycket lätt att styla!

Dust it
pulvret masseras in i håret & ger struktur, separation och volym med lätt stadga och en "dagen efter"-känsla.

Perfekt!


Spring updates

Nu börjar alla härliga vårkläder komma till butikernas hyllor.
Jag älskar våren och sommaren för det är då mina färger finns tillgängliga.
Korall, pasteller, fruktiga färgklickar. Vintern är inte någon hit för mig. Senapsgult, mörklila, vinrött och andra murriga höst och vinterfärger just don't work on me.
Så nu är det dags för mig att frossa, och så här började jag.



Samtliga produkter från www.hm.se

I want a puppy

I want a puppy sooooo bad! Jag drömmer om en Cavalier King Charles valp..en liten flicka..Aaaw I wanna....


När maten blir din fiende

Paris Hilton smalare än någonsin

Lindsay Lohans dramatiska viktras

Chockbilder på en skrämmande tunn Nicole Richie







Dessa är några rubriker som präglat skvallertidningarna genom åren tillsammans med foton på de utmärglade stjärnorna. Vikthetsen i Hollywood undgår ingen.
Nu senast i raden av magra stjärnor är Paris Hilton. Hennes syster Nicky har länge varit skrämmande tunn och nu följer alltså Paris i samma spår. Det är inte vackert. Det är inte hälsosamt. Så vad får dessa tjejer att riskera livet för att vara smala och passa i ett overkligt ideal? Väldigt onödigt, säger många och skakar på huvudet åt dessa unga kvinnor. Men det är människor som inte förstår hur allvarlig och kämpig en ätstörning verkligen är.

Tänk på alla andra tjejer som lider av den grymma, livslånga sjukdom som en ätstörning faktiskt innebär. Tjejer som varje dag svälter sig, hetsäter, kräks, och plågar sina kroppar i jakten på kontroll, att känna sig tillfreds med sin person.
Finns det tillräckligt med stöd för dem? När  ska världen inse att det vidriga size 0 idealet är livsfarligt?

Jag har själv kämpat mot ätstörningar i många år. Jag har lyckligtvis aldrig legat på en livsfarligt låg vikt redo för dropp, men självklart börjar min kropp regera på den årslånga misskötseln av mat.
För mig handlade det om kontroll. Åt jag inte, så hade jag kontroll. Började jag äta så var jag rädd att förlora kontrollen, mat var något dåligt, en synd. Jag kände ett oerhört äckel av mat. Det började som vanlig tonårig viktnoja men övergick sedan till renodlad anorexi.

Nu har jag det dock under kontroll, jag äter som vanligt men sjukdomen kommer alltid att finnas med mig.
Och jag vet om jag inte hade sökt hjälp hade jag bara blivit sämre och tillslut inte orkat med någonting, i brist på energi.
Jag valde att ignorera anorexi spökets röst och vände mig till sjukvården, det handlade faktiskt om mitt liv. Om jag hade fortsatt plåga mig själv hade min kropp tillslut inte orkat längre. Men tyvärr är det inte alla som orkar/klarar av/vill söka hjälp. Jag hade gott stöd från vänner och närstående som förstod mig. Visst har man stött på människor som oförstående har tyckt att det är väl bara att börja äta igen, hur svårt kan det vara? Träna och ät sunt istället för att svälta?
Till er vill jag säga att det är verkligen inte så lätt. Det går mycket djupare än vanlig viktnoja. Är du en anhörig till någon med ätstörningar så ha tålamod, lyssna, och sätt dig in i hur den personen tänker och vad som ligger bakom personens sjukdom.
Till alla som kämpar med denna tunga sjukdom så sänder jag en tanke, jag hoppas ni klarar er igenom det för ert liv är mycket mer värt än att dagligen plågas så hårt över en sådan sak som mat. Ni förtjänar att leva, må gott och vara lyckliga.


Mission Blonde Completed

I maj påbörjade jag min resa från svarthårig till blond. Nu är jag äntligen klar. En sån här resa kräver att du har ett starkt hår samt en kunnig frisör. Jag har ett väldigt tåligt hår som klarade sig fint ur striden, men alla hår tål ju inte en sån här pärs, därför är det otroligt viktigt att ta hjälp av en pålitlig frisör.

Med hjälp av just en sådan, på mirres salong, bra silverschampon (Hårologi's) och den suveräna inpackingen Marilyn (Lush) så är jag numera en mycket glad blondin.


Detta var utgångspunkten

Riktigt kolsvart, hemmafärgat hår. Den typen av färg sitter som berg och är svår att färga loss.


Här har jag gjort en behandling, slingor samt avfärgning.


Efter andra behandlingen, inte så stor skillnad men vi är sakta men säkert på väg.


Tredje behandlingen. Återigen slingor, avfärgning men dessutom en silvertoning samt silverschamponering. Det är nu alla besvärliga gula toner kommer fram och det blir lite knivigt att få en bra nyans.


Fjärde behandlingen och nu har jag nått mitt mål.

Jag vill inte ha en platina/gulvit nyans utan en mer naturlig guld/sandblond färg så nu är det bara att hålla efter utväxten. Sedan kommer vår och sommarsolen göra resten.

Jag tänkte sätta extensions med keratin men eftersom jag har extremt mycket hår och en sådan förlängning blir både dyr och jobbig att ha efter ett tag då enbart föningen tar ungefär en timme, och den extra timmen är något jag inte har, så beslöt jag mig för att prova Perukshopens Clip on kit, färdigsytt tjockt hår av bra kvalité. (1.570kr) För att få en snygg förlängning utan skarvar tog jag med håret till en frisör, och hon satte i clipsen för att sedan klippa in mitt eget hår så jag på så sätt fick ett naturligt, snyggt resultat. Jag är jättenöjd över min blonda nyans och även om det tog några månader att uppnå så är det verkligen värt det, frisören Anna jag går till är grym på färg.

Sedan hjälper det ju att mitt hår är starkt som sjutton för det är inte alla hår som pallar en sådan här påfrestning.


RSS 2.0