Vinn Mini plattång från Matrix Biolage!

Jag lottar ut denna plattång i mini format som var en del av ett  Biolage erbjudande.
Skriv en liten kommentar med motivering varför just du behöver denna lilla godbit, glöm inte e-mail.
Tävlingen avslutas 5/8. Plattången är värd ca 249:-.





Bra Stylingprodukt för lockar

Det här är en bra produkt för dig med lockar alternativt självfall, eller dig som vill styla fram lockar/vågor.
Sebastian's Whipped Cream är en proteinrik och ultralätt mousse som lyfter lockar med en lätt och luftig stadga. Fördela jämnt i fuktigt hår och låt lufttorka för skinande lockar eller föna för en mer ostyrig look. Ger glans och stuns till lockar och vågor. Pris från 259:- och uppåt.


Blir det en färgrik höst?

Jag är extrem säsongsmänniska. På sommaren vill jag vara blond, på hösten vill jag antingen vara varmt kastanjebrun eller sprakande röd, och på vintern mer mörk choklad. Inget hår skulle överleva en sådan resa varje år, men man kan drömma och inspireras av de stora salongernas kollektioner.
När jag ser dessa två ur Wellas 2010- års looker så tänker jag på kyliga höstdagar där solen står högt på en blå himmel och naturen är full av färgsprakande träd.






Du sköter väl håret i solen?

Solskydd är bra även för ditt hår. Håret blir torrt och trist av mycket sol och bad, särskilt havsvatten. Tänk på att ge ditt hår lite extra kärlek under solmånaderna, använd produkter med solskyddsfaktor och ge håret mycket vård och fukt efter långa dagar på stranden.
Det finns mängder av märken med bra solprodukter. Wella Sp har även after-sun produkter för håret, som ger intensiv och varaktig fukt och är milt mot huden. Det finns både schampo, balsam, fuktgivande produkter och produkter med UV-skydd.
After Sun Fluid är en bra produkt att investera i, den tillför fukt till hår och hårbotten och verkar lindrande och återfuktande för hud som utsatts för sol. Håret blir enklare att reda ut, den ska ej sköljas ur.
 
After Sun Balsam och After Sun Fluid

Favorit tunikorna har Saint Tropez

Jag jobbar extra i klädbutik, där vi har en del märken men min favorit är Saint Tropez. De har feminina plagg, mycket tunikor, söta linnen och koftor och allt till bra priser. Min jobbgarderob är rätt över representerad av "Troppan's" kläder. Jag är en vädligt tjejjig tjej, jag gillar tunikor, klänningar, kjolar, sött ska det gärna vara.
Nu till hösten har vi massor med godbitar, mycket dova pasteller och härliga koftor. Många av dem har redan glidit ner i min shoppingkasse.. :-)






Bra frisyr i sommarvärmen

Mitt hår känns som en stor ryssmössa på sommaren, när det är varmt. Jag kan bara inte ha det utsläppt, jag dör! Till och med hästsvans är varmt, mitt tjocka ponytail lägger sig i nacken. Så under extra varma dagar brukar jag antingen bara köra upp hela kalufsen i en knut på huvudet, eller göra någon lite slarvig flät variant.
Idag mötte jag syster Delinda för en fika i solen, och då blev det en sådan slarv-fläta. Resten av håret fäste jag bara med hårnålar.
Det blev lite kaffe och tjejsnack vid Strandvägen, Sthlm är så fint på sommaren!


Fräknig som få.




Syster


Tjejsnack vid strandvägen


Grunden till en bra föning

Sedan jag av mina fantastiska handledare på min praktiksalong lärt mig konsten att föna snyggt med rundborste har jag gömt plattången långt in i garderoben. Den används  enbart till att locka håret nu för tiden, komiskt! Innan jag lärde mig föna korrekt så behövde jag alltid göra slutfinish med plattång för att få ner de envisa, frizziga stråna.
Förutom tekniken så vill jag ha en bra fön med kraftigt blås och bra munstycke, bra produkter och en bra borste.
Så jag tänkte lista mina favoriter.

Fön: Parlux 3500

Pris: från 1000kr och uppåt, beroende på butik. Bangerhead säljer fönen för 1.099:-.

Borste: Glanz rundborstar, L och XL är mina favoriter.


Dessa borstar har 10 speciella egenskaper, Glanz själva beskriver borsten så här:
Med Glanz  fön och utredningsborste kan du enkelt
forma ditt hår och få till din frisyr, med Glanz hårborstar märker du
stor skillnad som underlättar din styling.
Glanz hårborstar är skonsammare med de specialutformade
hårståna som ger dig bättre friktion samt är mjukare mot hårbotten.
Med ionic-teknologin gör att vattendropparna blir mindre
vilket gör att det går snabbare att torka håret och det sliter mindre
på håret. Keramik höljet gör att värmen fördelas jämt och
är skonsammare mot ditt hår.
Borstarnas pris ligger från 199:- och uppåt och du hittar dem här

Värmeskydd: Kerastase Ciment Thermique som är en värmeaktiverande produkt för försvagat hår.
Produkten skyddar och återuppbygger  under värmepåverkan vid användning av till exempel fön. Dessutom doftar den himmelskt!


Pris från cirka 250:- och uppåt beroende på butik. Återigen,Bangerhead säljer den till bra pris, 239:-.

Glans/finish produkt: Wellas High Hair Gloss Serum är en av mina absouluta favoritprodukter, den ger fin glans utan tyngd, har anti-frizz effekt även UV-skydd.


Pris ca 129:- och uppåt, finns hos frisör och webshoppar.

Tänkte avsluta med några foton av föningar jag gjort.










Då var man caramel igen!

För ett par veckor sedan lade jag upp bilder med temat caramel. Jag ville ljusa upp mitt bruna hår och såsmåningom bli blond, men eftersom det tar lite tid så ville jag försöka få till en fin caramel ton så länge. Detta var inspirationen:





Så här blev det:

Före


Efter




Idag ser mitt hår fantastiskt ruffsigt och ofixat ut men det är så sjukt varmt, jag pallar inte styla :-) Det åker upp i en knut mestadels av tiden. Jag och min frisörklasskompis Emelie spenderade några timmar i värmen med att göra folieslingor. Vi har enbart blekt slingor, wellas blekningspulver med 4%väteperoxid. Jag var ju väldigt, väldigt rödhårig ett tag innan jag blev brunett, vilket gör att det blir väldigt varma toner nu när jag försöker ljusa upp det. En omgång till med slingor så blir det mycket bättre. Det är det här jag försökt få fram i tidigare inlägg, när man går från mörk till blond får man stå ut med lite koppriga, eventuell ojämna toner i håret, det blir så beroende på vad du haft i håret innan. Det är inget konstigt. En del av resan bara!

Inspiration: Caramel

Alltid när jag går i färgtankar så gillar jag att googla runt på bilder för inspiration. Det är alltid bra att ha en bild framför sig med vad man vill uppnå hos frisören. Sen beror det på hur man ser ut från början, vi frisörer kan inte trolla. Men nästan! Kommer en svarthårig tjej in med en bild på megablonda Paris Hilton så kan  hon vänta sig lite fight innan hon når det målet. :-)
Jag ligger på en brun 6:a nu så jag är inte så mörk, och är sugen på att lägga in karamellfärgade slingor i håret. Superfint till sommaren och solbrun hud!

Inspiration










Het sommardag

Jädrar vad varmt det varit i helgen, jag var dock inlåst på jobbet så jag har inte njutit så mycket av vädret. Så idag gick jag och syster Delinda runt i stan, käkade glass längs Strandvägen och njöt av solen. Bada får det bli under de kommande dagarna då jag far ut till pojkvännens lantställe.
Stockholm är så otroligt fint på sommaren. Trots hettan blev det ett gympass på kvällen, nu blir det bara lite mys resten av kvällen. Semester är härligt!


Jag och syster Dellis på promenad i solen.

Hemska kändishår

Det är ingen hemlighet att jag av yrkesskada iakttar folks hår. Särskilt kul är det när någon har en riktigt ful frisyr. Nedan följer några kändisar som verkligen borde rycka upp sig. (Vissa har gjort det också, gudskelov)


Jag är ingen fan av detta kråkbo. Det är lite för mycket för min smak.


Jag föredrar Amy såhär, trots att kråkboet blivit hennes signum.


Näe.


hahaha! Tur att Kelly Rowland skärpt till sig nu.


Destinys CHild har både kläd-och hårmissar i karriärbagaget.


Väldigt klatshiga kläder. Och Beyonces hår...crazy.


Tur att de glammat till sig och ser ut som de divor de är. Tjusigt.


Mary J Blige gillar blont hår. Men passar inte i det.


Hefner's gamla flamma Holly borde vara posterchild för "Playboy"-håret, detta vita, sönderblekta rispapper till hår som en del tjejer envisas med. Hemskt!



Jag ryser av det där plastiga löshåret som sticker fram.


Enkla mittbenan dominerar

Som jag skrivit tidigare är det en stor trend med "ofixat" hår, som dessutom ska se ofärgat ut, trots att det ofta krävs lite färg och slingeffekter för att få till det. Det ligger även mer styling än man tror bakom denna look. Jag har tjuvkikat online på olika modekedjors bilder och den enkla frisyren, ofta mittbena eller snedbena med mjuka, lätt vågiga längder, håller i sig. Färgerna är väldigt basic också. Snyggt tycker jag. Tråkigt, tycker andra. Vad tycker ni?






Denna frisyr fixas busenkelt med hjälp av platt-eller stor locktång.


Flätan håller i sig, men tar ny form.




Vart är alla maxiklänningar?

I den här hettan tycker jag maxiklänningar är ett väldigt skönt plagg. Men de verkar vara svåra att få tag på nu, eller så är jag blind :-) (eller lite för sent ute) Någon som har lite tips om sthlm's butiker som har utbud? Online har jag sett några, som tex den nedan från Ellos. Men jag vill ha en mer enklare mönstrad klänning känner jag. Den nedan är lite för mycket, dock är den fin. Men inte riktigt jag.


RSS 2.0