Rihannas hair story

Rihanna har avverkat en del frisyrer under karriären, i början tyckte jag hon var riktigt tråkig med långa extensions, hon såg ut som alla andra r´n´b sångerskor.
Men sen hände något - håret blev mörkare, kortare, tuffare och....mer crazy.





boring..


Det här tycker jag är riktigt coolt. Hon passar verkligen i det!


Hot




Men den senaste frisyren fröken Rihanna tagit till sig gillar jag inte alls...pippigul mohawk..? Näee det går bort för mig! Men respekt till Rihanna för att hon kör sitt eget race.


 

Julens favoriter till badkaret

LUSH lanserar varje år ett stort utbud av julprodukter, både badbomber, tvålar, massageoljor, badskum med mera.
Mina favoriter i år är följande:

RUBY RED SLIPPERS
- en klassiker. Denna produkt har funnits med några jular nu.
Sjunk ner i ett rubinrött bad med mjuka bubblor som doftar av ros absolute, nejlika och kryddor. Ett värmande bad i kalla tider. Denna glittriga bubbelbit är min trogna följeslagare varje jul!


59:- st


CINDERS
Ny för i år är denna sprakande, väldoftande badbomb inspirerad av sagan om Askungen som sov vid elden och blev täckt av aska.
Denna söta lilla badbomb doftar  som glögg, mandel, russin och bär och är orange- och rödfärgad som de värmande lågorna från elden. Söt apelsinolja lyfter sinnet och ger glädje till mörka, kalla vinterdagar och mandel som mjukgör din hy.  Jag har redan avverkat flera stycken, den är underbar!



39:- st


Sen måste jag bara tipsa om en julklapp från LUSH, " Bath time favorites", en bedårande söt liten plåtburk fylld med nio mini badbomber, några ur ordinarie sortiment och några exklusivt för julen 2009. Söt som en kakburk!


439:-


Jag vet vilken glögg jag väljer i år...

Utan tvekan :)


Tindra glögg - ROSÉ. Fantastisk!

 

SYOSS at Salong F&M

Torsdagsmorgonen bjöd på pressfrukost hos salong F&M där ägarna demade tre modeller där de använde sig av SYOSS styling produkter. Innan stylingen hade modellerna schamponerats med personligt anpassade produkter ur SYOSS serien.
SYOSS är en serie proffessionella hårprodukter framtagna med hjälp av frisörer men till ett mer överkomligt pris för konsumenten. Man behöver inte längre betala hundratals kronor för bra frisörprodukter, SYOSS erbjuder dig god kvalité till snälla priser.


Tilltugg till pressfrukosten.


SYOSS


Killarna på F&M med färdiga modeller


Fröken fransyska blev rödtopp

Idag hade jag en väninna som kund i skolans salong. Denna fabulösa fransyska ville bli riktigt kopprigt röd, som mig ungefär, så jag beslutade mig för att använda samma nyans som jag själv har, Color Touch i nyansen 7/43.
Supersnygg färg och hon blev så fin!


Före. Håret är dock blött på denna bild.


Efter. Färgat med Wella Color Touch 7/43


SATC mingel på Village

Gårdagskvällen bjöd på SATC mingel på Village med Cosmopolitans (såklart) tilltugg och goodiebags. Minglet var sponsrat och arrangerat av tidningen PLAZA och Tom Ford. Under kvällen lottades helårsprenumerationer, SATC boxar och Tom Ford solglasögon ut. Mysigt mingel en ruggig och mörk novemberkväll.


Kvällens look var mjuka lockar. Jag hade sovit med Molton Brown spolar i håret (enbart för att jag var för lat för att locka håret) lockarna hade sedan borstats ut och fixerats med spray.

 

Ännu en kopprig skönhet

Jag har tidigare lagt bilder på Marcia Cross, Kate Walsh med flera men hade glömt en liten donna: Ashlee Simpson. Hon är riktigt snygg i sin kopparton, mycket mer sting än det blonda. Nu verkar hon av bilder att döma ha färgat håret väldigt mörkt vilket jag inte tycker är snyggast färgval på henne.







Ashlee i mörkare ton. Färgen känns lite hård på henne tycker jag.


SYOSS vs TREsemmé part II

Jag har haft lite ont om tid när det gäller att testa SYOSS mot TREsemmé, men i helgen fick jag chansen att prova SYOSS Schampo och balsam för färgat hår och blev mycket positivt överraskad.
Schampot löddrade bra, doftade gott och balsamet hade en bra utredande effekt på mitt porösa hår.
När jag sedan skulle föna provade jag TREsemmé's Heat Defence Smooth, en stylingspray som sägs skydda håret mot plattänger och värme, reducera frizz och lämna håret blankt och fint.
Men näee vad dålig den var på mig! Mitt hår blev frizzigt, stelt och risigt. Den produkten får uruselt betyg av mig, men det betyder inte att den inte fungerar på andra hår. Mitt hår är mycket speciellt, torrt och preparerat och vanligtvis använder jag mig av Wella's High hair serie när jag fönar och plattar håret.
Nu vill jag testa TREsemmé's schampo och balsam också för att jämföra dem mot SYOSS.
Spännande!



Dessa får helt klart godkänt av mig.


Men det här var bland det värsta jag provat i stylingväg.


Elevassistent på visning - en del av frisörutbildningen.

Torsdagen smet jag undan från skolan för att istället assistera Wella som  hade färgkurs.
Varje termin kontaktar Wella studion vår skola och ger datum då de behöver elevassistenter till visningar, kurser osv.
När man är assistent får man räkna med långa dagar, som tex igår då jag var där från 10-tiden till 21.30 på kvällen. Lunchrast och övriga raster är inget att räkna med, man äter när man hinner, oftast när nån modell sitter i verkningstid på färg etc.
För att vara en bra assistent så krävs det att du är pigg, alert, punktlig och intresserad av att vara där.
Det krävs ett öga för att se vad som behövs göras, du kan inte stå och hänga så fort teknikerna inte har en uppgift åt dig.
Då finns det massa annat att göra, som att sopa undan hår, diska färgskålar,penslar, vispar, slänga sopor,  ja allt möjligt pyssel. Kanske gå och se om någon annan i studion behöver hjälp, tex tjejen i repan?
Som assistent och elev får du börja från grunden, eller botten så att säga.
Men hårt arbete och engagemang kan ta dig långt.
Personligen tycker jag det är vansinnigt roligt att vara på såna här Welladagar, jag har inget emot att ta i och kavla upp ärmarna när det behövs. Jag är glad enbart över att få vara där, i den där miljön, där "det händer" och där jag vill befinna mig en dag som färdig frisör.
Dessutom är Wella tjejerna helt underbart goa och glada, pedagogiska och det ger mig mycket att bara titta på när de arbetar.
Att vara assistent passar inte alla. Många tycker att de inte ska behöva komma dit för att städa och diska skålar, men då har man inte fattat grejen riktigt. Genom hårt arbete och engagemang tar du dig långt i branschen, du kanske till och med knyter värdefulla kontakter. Alla måste starta någonstans, man kan inte alltid hamna på topp direkt.
Som vanligt glömde jag kameran igår, men modellerna blev urfina. Mycket lockar och mycket coola färger som knallig koppar, rosé, mahogny osv.
Som tack fick jag ett schampo och en dunderinpackning ur SP's Color Save serie.
Schampot skyddar färgen och vårdar håret och masken är intensivt vårdande och man känner knappt igen sitt eget hår efteråt. Suverän!

 

Keep this fire burning

Det är ett helt projekt att bli rödhårig när man som mig har ett blont, poröst hår som utgångsläge.
Den röda färgen blöder gärna ur på en gång. Detta pga röda pigment är de största pigmenten, och har svårt att tränga in i hårstrået och fastna där.
Jag gjorde först en förpigmentering med color fresh 7/43 och sedan en lättfärg med color touch i tre olika nyanser (minns ej vilka) hos Wella när jag blev röd första gången. För att försöka bibehålla färgen som bara ville rinna av så tonade jag håret med color fresh 7/43 varje gång jag tvättade håret. Men det räckte inte.
Så förra veckan la vi i en till omgång Color Touch lättfärg, denna gång i nyans 7/43. Samt att jag skaffade mig Wellas röda hårmask för att göra färgen mer intensiv. Skrev om den i ett tidigare inlägg.
Nu ska jag banne mig behålla denna färg! :)
Ni som har samma problem, försök att inte ge upp, kämpa på med color fresh (både genom att använda den som toning och så kan ni använda den som schampo, då gör ni precis som med ett vanligt schampo: ta en klick, löddra upp, låt verka några minuter för bästa effekt) färgade hårmasker, schampon & balsam med pigment,  ja det finns en hel del hjälpmedel!


just nu glöder jag iallafall. Men det ligger jobb bakom!

MAGO's verk på Judiska muséet

Lördagkvällen spenderades på galainvigningen av MAGO's samlade verk på judiska muséet och tillställningen var signerad Michael Bindefeld.
Efter att vår kulturminister förklarat utställningen invigd fick vi florera lite i MAGO's värld och för en tecknar tjej som mig så är det som att kliva in i ett godisland. Vi fick se vackra skisser och sedan den färdiga skapelsen, i allt från revyer till teater och film. Varje klänning kompletterades med en liten text och foto från den aktuella filmen den skapats till.
MAGO's modeskisser fanns inglasade och de var en fröjd för ögat. Även hans brevväxling med Marlene Dietrich, skådespelerskan, fanns att läsa.
Det bjöds på champagne och små rätter, såsom MAGO's variant av Ceasar sallad, en saffransinkokt risotto, baguetter med Barbeque lax röra och ljuvliga små Petit Fours med diverse fyllning.
Tyvärr är inte bilderna tiptop, lite blixtar syns här och var.



Fantastiska skisser






Skiss till Marlene Dietrich


Vackra klänningar


Jag vid en av favoritklänningarna


En klänning till en hushållerska. Coola klänningar husorna hade förr i tiden.


Blandade verk


RSS 2.0