Aaw, vill ha!

Jag ska nog regga en order på forever21.com för de här var ju farligt söta... :)




Another jacket...

Jag får sluta springa i butiker på mina lunchraster. Idag fyndade jag en skinnjacka i en ursnygg brun nyans från H&M samt matchande halsduk till. Jackan är i ungefär samma modell som jackan på bilden nedan.
Sedan passade jag på att springa in på Hemtex, behöver verkligen uppdatera mitt badrum. Blev en del mjuk frotté i rosa nyanser samt ett riktigt tjejigt, rosa duschdraperi.
Nu ska jag jobba några timmar, inventera ltie..Inte favorit sysslan men lyckligtvis är det inte så ofta man behöver göra det.


funny feeling..

Oh, I just can't leave you alone
Boy you stay inside my mind
Ain't no denyin' that
And only you could do them things
That got me coming back
And I'll do what I gotta do
To keep you to myself



Emmy ladies

Så har ännu en Emmy gala passerat..En massa snygga klänningar passerade på röda mattan tillsammans med en en del...ja...mindre fantastiska kreationer.
De här var mina favoriter:





Men dear lord, vad är detta??? Tant Raffa på Galapremiär?


Kanye har koll

Kanye West har verkligen ryckt upp sig och blivit en riktig liten fashionista. Jag gillar hans sköna, personliga stil och tycker han är en av de bäst klädda hiphoparna just nu. Enda minuset är hans lite wierda glajjor, men kommer någon undan med att bära dem så är det han.



But these are a bit ...wierd...


Gimme piee!

Varför kan inte pajerna se ut så här på svenska fik?? måste man dra till Usa för att njuta av dessa?
fika ägare - What's wrong with you people!!!?

Pajerna är från den amerikanska kedjan Cocos.



Lugn kväll

Åh, kom precis hem från jobbet..Nu ska jag ta en låång varm dusch med min nya duschgelé med färska jordgubbar, köra en grooming av hyn med mask of magnaminty sen blir det en lugn kväll i soffan med min stora last i livet; Ben & Jerrys Phish Food..Jag äter inte mycket godis över huvud taget men den här glassen är jag barnsligt förtjust i :)


Fixa brännan själv!

Häromdagen var jag och gjorde en soldusch vilket jag inte provat förut. Däremot har jag provat massage med brun utan sol, vilket var sådär..
Visst fick jag en jämn och fin bränna av solduschen och självklart är det bekvämt att få det gjort snabbt av någon så man slipper smörja själv.
Men, jag tycker jag lyckats uppnå lika bra färg själv med hjälp av brun utan sol. Eftersom jag har ljus hy och bör undvika sol samt solarie har brun utan sol alltid varit ett bra alternativ till mig och jag har haft år av träning.
Mina favoriter är Cliniques färgade b.u.s. gel samt Lancôme's klassiker Flash Bronzer. Ett ok budget alternativ är Loreal's snabbtorkande, färgade b.u.s. gele.
Viktigt att tänka på för att uppnå en jämn bränna är att se till att peela huden ordentligt innan så du blir av med alla döda hudceller. Smörj sedan in extra torra områden som knän och armbågar med en mjukgörande lotion för att undvika fläckiga, flammiga ytor.
Ett par peelingar som biter bra är Buffy och Aqua Minerabilis från Lush.
Buffy är en exfolierande peeling superb på lår och stuss men självklart övriga kroppen också. Malet ris, mandlar och aduki bönor peelar fram en fin lyster i din hy och kako-samt sheasmör återfuktar.
Aqua Minerabilis innehåller malda mandelskal, ros och sandelträ och lämnar din hud mjuk, följsam och ljuvligt doftande.

För oss som behöver fukt är Dream Cream ett utmärkt val. Den innehåller olivolja, kakaosmör, havremjölk och rosenvatten. Ros och lavendel lindrar irriterad och känslig hud.
Sympathy for the Skin är en annan body creme med färska bananer, mandeloljal, kakaosmör och citron. En suverän återfuktare!


Smoky eyes

På våren/sommaren älskar jag att mejka mig med tropiska, fruktiga färger men på hösten dras jag mer åt den dova, mörka färgskalan och matchar det med fylliga, svarta fransar.
Min absoluta favorit mascara är Virtouse från Lancôme som ger bra volym till mina fransar.
När det gäller ögonskuggor är det Make Up Store's olika shades man hittar i min make up box. Microshadow är en favorit då de är högpigmenterade skuggor som ger snygg färg och håller länge. Jag vet inte hur många jag äger, har tappat räkningen.
Eyedust från samma märke är grymma och kul att ha till fest. Bäst resultat får jag när jag applicerar en eyeprimer först, då blir färgen av dustet mycket intensiv och håller bättre. Sen ska vi inte glömma deras Cybershadows som finns i alla möjliga härliga färger.


Do your own yearbook!

Det är helt fantastiskt vad jag tar mig till att syssla med när jag är uttråkad..Ramlade in på sidan www.yearbookyourself.com där man kan ladda upp foton o se hur man ser ut i diverse frippor och moden åren igenom..well, ett gott skratt är det garanterat! ha!


Äntligen...

Åh, snart kommer de nya dusch krämerna äntligen till Lush :)
Vad sägs om Yummy Yummy Yummy, en krämig dusch med färska jordgubbar, honungsvatten och bergamottolja?

Den kommer jag använda flitigt, kan jag säga...

Den andra nyheten är Rub Rub Rub med Citronjuice, Mimosa och Jasmin. Den innehåller även havssalt för en fin, peelande effekt.




Lunch nöjen...

Så var det måndag igen..tråkigt mulet väder *suck*
Kom lite tidigare till gallerian där jag jobbar så jag passade på att botanisera lite i butikerna här och fyndade en snygg röd jacka från H&M för futtiga 498:-! Oh, it's my day today!! Sedan hittade jag även en sjukt snygg klarröd stickat polotop med kort ärm. Härligt.
Nu återstår några timmars jobb samt pluggande innan jag åker hem och myser vid tv'n med favvo-masken cupcake på kinderna...Min hy börjar verkligen känna av att det är höst och börjar genast bråka genom att bli torr. Tur att jag har tillgång till en massa härliga hudvårdsprodukter med vårdande oljor och undergörare som shea- och kakaosmör.


Yogi me..



Nu blir det en skönt värmande kopp Yogi te med Kanel, Kardemumma, Ingefära, Lakritsrot och Kryddnejlika..mmmm.....

Naughty girl

Det blev en skön runda på stan efter jobbet, härligt väder också så en promenad genom kungsträdgården/gamla stan hann vi med innan hemgång.
Som den lilla synderska jag är så klarade jag inte riktigt av att följa med i butikerna som åskådare utan fyndade lite jag med. Ett skimrande bronzpuder från Nouba känns aktuellt att svepa över vinterbleka kinder samt mitt nya favorit lipgloss med plump effekt från Too Faced. Färgen var en härligt, gnistrande korallnyans.
Kom även över en top i en galet snygg kornblå nyans från H&M, med djup urringing både i fram och i rygg..Nice!



Can't keep my head up

åh, vissa mornar vill man bara ligga kvar i en varm mjuk säng & mysa hur länge som helst.... ;)
Imorse var definitivt en sådan morgon, jag ville inte upp!! Oh my vad trött jag är idag..sedan hjälper det knappast att det är fruktansvärt lugnt på jobbet..Vart e alla?
Förmodligen hemma i sina varma sängar..eller ute på en härlig höstpromenad..Nä, nu får jag rycka upp mig, koka en liter kaffe så jag piggnar tillsi eftermiddag väntar lite fika osv med syster+vänner..ingen shopping idag..Absolut inte!
Eller..jag kan ju försöka hålla mig iallafall och se på när de andra fyller shoppingkassarna..Jättekul...verkligen jättekul..Men nån jäkla måtta får det vara med spenderandet!




yeah, I feel you man...

Hemklickat


Lite eftermiddagshopping sådär...Älskar höst då kan man införskaffa en massa härliga koftor och cardigans!

Höstmys..

"I think I like how your body feel next to me
Aw baby when you kissing me, aw baby when you loving me
I can't describe what I want to do to you tonight
Aw baby when you come to me, I'll make it so you'll never leave" 

http://www.youtube.com/watch?v=R_Fa9-1TG5Y



Ovan är favorit låten just nu,den här hade jag glömt..:) vart tog Ashanti vägen? Hon hade ju en del sköna hits.





Inlove with Autumn

ååh jag älskar september/oktoberdagar med strålande sol och färgsprakande natur, när alla löven börjar skifta färg..
Då vill man ta en lååång härlig promenad eller sitta på något mysigt café med en Oriental latte eller en krämig Chai latte i handen, något jag och syster är mycket duktiga på att göra under hösten..Eller, baka en massa äppelmuffins&äppelkakor..fast inget slår mamis äppelkaka den är helt gudomlig..Åh, nästa besök i föräldrahemmet måste inkludera en saftig äppelkaka med massa kanel och hemgjord vaniljsås..yum.



 

kort, långt, kort,långt???

Jag älskar långt hår o känner mig inte lika womanlyyy utan låångt hairrr! Hade jag inte fallit för frestelsen att klippa en kort chic page hösten 07 hade jag haft låångt hår nu..well...blir det en hårförlängning igen? Det tror jag bestämt...Can't live without my long harrr!




Var rädd om din hud

Efter många års experimenterande med diverse hudprodukter har jag blivit mycket medveten med vad jag har på min hy.
Många märken, exklusiva som billiga, har mirakelprodukter mot acne/dålig hy.
Apoteket har tex acne salvor, som ska torka ut acnen men är proppad med starka ämnen som täpper till huden med resultatet att huden får en torr yta, vilket ger den signaler att producera mer fett, och ytan är redan så tilltäppt och uttorkad så resultatet blir ännu sämre utslag och hudkvalité.
Ett annat exempel är Clinique som har sitt  3 stegs program med tvål, ansiktsvatten och moisturizer. Av de kunniga expediterna blev jag med min dåliga hy rekommenderad att ta ansiktsvattnet med högsta graden (de har ansiktsvatten med olika grader beroende på styrka) vilket var så otroligt starkt, proppat med alkohol och div starka ämnen. Resultat? Min hy sparkade bakut!
Välj alltid ett ansiktsvatten utan alkohol. Alkohol är inte bra för huden. Men det är inte bara rengöringen som är viktig, tänk på vad som finns i din dag/natt creme.

Många hudkrämer/hudvårdsprodukter innehåller tyvärr mineral oljor. De är inte alls bra för huden och har inget med nyttiga mineraler att göra.
Så här är det,  mineral oljor utvinns ur bergolja. Andra produkter som produceras av bergolja är tex asfalt, bensin, fotogen, läkemedel och eldningsolja. Ni har väl alla hört talas om vaselin? Vet ni vad ämnet kommer av? Vaselin är det man får kvar vid destillering av fotogen. Hudvårdsprodukter och cerat innehåller ofta vaselin.
Paraffin är ett annat ämne som ingår i många babylotions/oljor samt cremer.
Vad många inte vet är att paraffin hindrar kroppens upptagning av fettlösliga vitaminer. 
Parrafin mjukar upp torr och narig hud genom att rent mekaniskt ge en fet yta men kan inte som vegetabiliska och animaliska oljor understödja hudens funktioner att själv bilda och behålla fett och fukt. Hud som ska hållas mjuk med mineralolja måste ständigt tillföras ny.

Det är inte bra att använda produkter som innehåller mineraloljor för att de kan inte tas upp av huden. Så här fungerar det, oljorna lägger sig som en tunn hinna på din hy och stänger till porerna och förhindrar utsöndringen av slaggprodukter.
Du kan uppleva att din hy känns mjuk till en början men efter en tids använding så förstörs din huds förmåga att andas och återfukta sig själv och du finner dig i en ond cirkel av evigt smörjande.

Så varför används dessa oljor i alla möjliga krämer/hudvårdsprodukter? Pga det är billigare. Tyvärr.


Så nästa gång du handlar hudvårdsprodukter; se efter före om de innehåller följande:

Mineral Oil, Paraffinum Liquidum, Petrolatum , Vaselin, Paraffin, Mineralolja, Petroleum, Vit mineralolja, Medicinsk vitolja, Oleum petrolen, Oleum vaselini, Paraffinum, E 905, Vaselin Oil, Paraffin Oil, Liquid paraffin, White mineral oil.




 


Time for a new Guess?

Jag gillar verkligen Guess, deras väskor, skor men främst klockor..Jag har en maffig guldklocka beströdd med små crystals som jag verkligen älskar..problemet med denna samt alla andra guldfärgade accessoarer är ju att färgen så småningom börjar fada..this is what is happening to my baby..
Men så fick jag syn på denna...ooh I'm in love trots att jag brukar föredra guld...! Kanske detta blir min nya baby?



ooh..I would kill for these...


well, mr blue eyes

why you walk around all charming, gorgeous and stuff? what's up with that?Got me looking so crazy, I'm not myself, lately I'm foolish, I don't do this! boy you're making a fool of me!

åh, I miss my little booboo....

åh, ibland saknar jag dig så det gör ont, min kära Zack, bästa vän sen snart 13 år tillbaka..Det är helt sjukt hur nära man kan komma en hund, du har gett mig många fina stunder. Jag älskar dig din lilla snutt och hoppas vi ses snart igen,när jag får tid att besöka er..


Från Kaffe till hudvård

Min karriär som barista blev endast ett halvår lång, men crewen på Vasa får nog vänta sig att jag springer in bakom Faema maskinen och spinner upp krämig mjölk till min latte då och då..Kaffe dåren kan man inte ta ur mig..Ett bättre arbetsgäng får man leta efter. :)

Ska nu börja jobba i butik igen, har ett passionerat intresse för skönhet/hudvård så det känns fantastiskt roligt att få jobba med sådant igen. Företaget känns mycket intressant för mig att jobba för då de är väldigt miljömedvetna och enbart jobbar med färska frukter/grönsaker, eteriska oljor och säkra, syntetiska ämnen. Inget är testat på djur i något led av tillverkningen, förpackningar återvinns och återanvänds, ja listan kan göras lång på hur miljövänligt de arbetar. :)



Sleepy sunday

Då var det sista lediga dagen innan nya jobbet börjar, sitter förkyld och söndagsseg i soffan och myser. Tänkte skämma bort mig med lite syndigt god glass och några filmer samtidigt som jag njuter av lite grooming.
Mitt hår är lite nere efter all blekning så det återfår näring och glans med hjälp av min nya favorit inpackning Marilyn, en riktig dunderkur för håret! Mitt hår kommer att få leva på denna suveräna produkt fram tills nästa frisör besök. Målet är att få en riktigt snygg blond nyans, men är redan på god väg efter endast två besök.
Sen blir det även en kur med Catastrophic Cosmetic ansiktsmask från Lush, med färska, vitaminrika blåbär och lugnande kamomill. Doftar underbart och huden blir len o fräsch.

Ett suveränt tips om man drabbats av riktigt dålig hy med acne etc, som jag tyvärr lidit av då och då, är att testa cosmetic warrior som djuprengör huden och avlägsnar orenheter. Masken innehåller sammandragande vitlök, antiseptisk Tea Tree olja och mjukgörande färska ägg. Glöm inte att den skall förvaras i kylskåp! Jag körde den som kur ett par ggr/vecka och den tog kål på de mest envisa utslag!
                     

Playin' with Corel

Är ruskigt förkyld idag så i stället för att tillbringa fredagskvällen på något hett dansgolv ligger jag i soffan och dricker te, ser sköna filmer och leker med mitt nya darling-program Corel Paint Shop. Helt vansinnigt roligt!
Här kan man fastna i timmar och det finns inga gränser för vad man kan hitta på :) Nedan har jag tagit en liten travel i Time machine. Well, what else is there 2 do when your'e bored?


RSS 2.0