Honeygold!There, nu har jag varit hos Anna igen på Mirres och blev nöjd med resultatet. Är nu ett steg närmare blond, hon fick till en härligt honungs nyans. Riktigt nöjd med att ha blivit så här ljus på endast två behandlingar, med tanke på att jag verkligen hade kolsvart hår när jag började.
Nu gäller det att behandla håret med fina inpackningar, min favorit kommer från Hårologi, innan jag kan fortsätta med nästa blekning. :D

Gonna fix ma hairr!

Åh, idag har jag bokat tid hos den duktiga frisören Anna som jobbar på Mirres Salong på Fridhemsplan. Hon lyckades jättebra med att avfärga mitt kolsvarta hår i våras så det ska bli så spännande att se vad resultatet blir nu! Mitt mål är ju att återigen gå tillbaka till det kära,blonda håret som jag trivdes så bra med förut. Vilket kommer att bli ett litet projekt i sig då min utgångspunkt var svart.
Men jag är blessed med ett otroligt starkt hår, och tur är väl det så mycket som jag hållit på med det, både vad det gäller färg, frisyr, extensions med mera. Men jag är mycket noga med att alltid göra mina små experiment hos en frisör, jag vill inte riskera med hemmafärg. :)
Jag stannar aldrig i en look särskilt länge då det är sjukt roligt att variera sig.
Eller vad säger ni?Calm weekend

Det här blir den första helgen på länge jag valt att bara stanna hemma och mysa...blivit väldigt mycket party på sistone. Inget ont i det, men visst är det skönt att bara krypa upp i soffan med en filt och ett glas gott vin och slå på någon trevlig film..Och tänka på party maffian som denna helg är utspridda lite överallt..kram på er :)Mira - en partytjej av klass som alltid håller trevliga get-togethers@miras palace förra helgenmed min favvo, mojito ;)girls

Service är avgörande, Taj Mahal!

Jag är en service människa ut i fingerspetsarna och gillar även att notera hur jag blir bemött av folk i servicebranchen.
I veckan upplevde jag ett skräck exempel när jag skulle shoppa lite budget-extensions hos Taj Mahal.

Säljaren bemötte oss med kaxig uppsyn, och eftersom de har de äkta håren bakom kassan måste man be henne ta fram en färg som passar min. Barskt slänger hon fram två paket med olika nyanser. Vilka är helt fel...Det var ask bruna nyanser med slingor;
varpå jag påpekar: nej men alltså..de här är alldeles för askiga i färgen.  Har du inte färg nr ****?

Säljare- NEJ! den är för röd!


Tindra
- ja, men kan jag få titta på den?


Min syster Delinda som också var med, la in
: Ja, jag tror hon ska ha den för den nyansen har jag haft förut när jag hade liknande hårfärg.


Säljare
: vaddå du hade den vad snackar du om??? du kan ju inte ha den!!!


Delinda
- nej, jag har den inte NU, utan när jag såg ut som henne i håret *pekarpå mig*


säljare
- du kan inte ha den!


Tindra återigen
-  ja men, får vi titta på den?


Säljare
- nej, den är för röd!! varpå hon slänger fram ett paket med ännu en askbrun färg.."den här ska du ha!"

ehh....what? då vände vi på klacken och gick till en annan konkurrent till dem, där de inte har håret bakom kassan jag köpte färgen jag velat ha från början, o resultatet syns nedan..matchar inte min hårfärg sa du, surpuppa? du borde få sparken snarast din griniga kärring!


En lip plumper som FAKTISKT fungerar!


Online shopping är något jag gillar väldigt starkt. Eleven.se har ett stort utbud och där kan jag frossa i timmar.
Det har varit mycket uppståndelse om lip plumpers senaste åren och jag har faktiskt struntat i att införskaffa en tills nu.
Och vilken tur jag hade direkt. Godbiten jag klickade hem är Too faced Lip Injection.
Det stack till bra i läpparna men visst märkte jag skillnad! Vilket fynd och till ett bra pris, 190kr. Skynda att klicka hem!

En annan sida jag kan rekommendera är www.visageonline.se där jag klickade hem Dermalogica produkter till ett bra pris och otroligt snabb leverans om du betalar med kort!
När det gäller hudvård är Dermalogica helt outstanding. Jag använder Anti-bac Skin wash som är helt superb, och fuktar ansiktet efteråt med  Multi active Toner för att sedan avsluta med Oil control lotion. Just Oil control Lotion är mycket bra som bas, jag använder Kanebo's puderfoundation vilken i sig kan ge ganska blank hy under dagen men tack vare Oil control Lotion behöver jag knappt pudra på alls! Jag är annars en sån som lider av T-zon förbannelsen :)

För er som blir lite blanka under dagen har Shiseido sk "puderpapper" som är otroligt effektiva på att suga upp all överflödig glans som bildas under dagen. Jag har provat andra kosmetika jättars oil blotting-papers men de här är de bästa jag kommit över.

Paris Hiltons hårserie

Ska bli spännande att se hur hennes extensions linje är, både när det gäller kvalité och färgutbud. Själv är jag sugen på The bandit, verkar fun for a girl's night out! Den finns i kort, medium och lång variant.

Mer info på www.dreamcatchers.com


DELINDA GOES CALIFORNIA

Min älskade syster Delinda har dumpat mig för att dra till kalifornien i tre veckor med sin darling..Damn vad jag saknar dig Dellis! Vi är verkligen som en person, tvillingsjälar. Vi sitter ihop, och har blivit varandras spegelbilder. Vi talar likadant, gestikulerar likadant, ja inte undra på att folk blir förrvirrade när de träffar oss första gången. Vi är inte superlika, men eftersom vi är så synkade så ger vi illusionen av att vara det.

Nu när hon är over there in Calli ska hon minsann få gottgöra lillsyster med presenter etc, hehe...bla har jag önskat att hon florerar bland extensions utbudet därborta. Jag vet, jag är en hårjunkie men I LOVE IT..Skulle vara kul att se vilken kvalité det är på Paris Hiltons nya löshårsserie (http://www.dreamcatchers.com/) . Kanske inte världsbäst men roligt för en knäpp partykväll. Älskar att experimentera...sen får hon gärna slänga in lite makeup/skönhetsprodukter i goodie bagen också eftersom det är något jag aldrig får nog av. Victoria's Secrets tex..gillar deras bodylotions och övrig kroppsvård men har ett rätt stort lager kvar sen tidigare..

I miss you, sis!


SE UPP FÖR OSERIÖSA FRISÖRER!!

Jag har gjort mängder av hårförlängningar genom åren, och alltid haft tur med frisörerna förutom denna gång i våras.Satt och googlade på hårförlängning och hittade ett företag som både sålde hår online och utförde hårförlängning till ett överkomligt pris.Hårkvalitén skulle vara utmärkt, sk remy hår. Fine, tänkte jag, och bokade ett besök.
Viktigt att nämna är att jag då hade mitt hår klippt i page, och jag har väldigt tjockt hår.
Men, jag hade skickat ett foto på mig till frisören innan.För det första visade sig håret vara av asiatisk kvalité och var väldigt rakt, blankt och såg visserligen fint ut, men jag som haft europeisk kvalité innan var van vid att håret såg livfullt ut och hade lite fall. 


När hon började komma halvvägs blev jag riktigt orolig. Jag hade ju världens kant! Såg ut som jag bara hade satt lite hår under och hade page ovanpå! Men försökte lugna mig med att hon klipper/skär ju in håret när hon är klar, vilket alla som utför hårförlängning skall göra.
När hon är klar ser det rent ut sagt förjävligt ut, och till och med tjejen börjar bli orolig men börjar skylla på att jag har för tjockt hår och hon aldrig haft en kund med så tjockt hår, och att det inte går att få det bra med min page som utgångspunkt. Måttligt irriterar frågar jag om hon inte ska klippa in håret.
"Nä, det brukar jag inte göra, jag kan inte sånt".. Va???!!! Nu börjar hon slingra sig rejält och skyller på min frisyr.
Men, för det första:

När du såg mitt foto, tänkte du inte på att det skulle bli svårt att få bra då?När du såg mig komma in, varför påbörjade du hårförlängningen när du såg  att detta inte kommer gå??
Någonstans under mitt besök borde du kläckt ut dig något. Du ska ju vara frisör??
Hon lovade att fylla i mer hår dagen efter för att göra det bättre.

Nästa dag satte hon i fler slingor, nu sitter jag där med 180slingor i håret och fortfarande ser det hemskt ut.
Förbannad som jag blir kräver jag att hon drar av den summa det kommer kosta mig att klippa in mitt hår från summan hon ska ha för förlängningen. Det gick hon motvillig med på.


Så här är det, frisörer ska skära/klippa in ditt eget hår när de gjort en hårförlängning
. Det funkar inte annars!

Som tur var fick jag tips om en duktig frisör, genom bekanta, som ställde upp och försökte fixa till min hemska förlängning. Han blev skräckslagen när han såg mitt hår och sa att om jag kommit till honom för att göra förlängnig skulle han inte gjort det pga det är svårt att få till när man har tjock page.
Men hon ville tydligen bara tjäna pengar o struntade i resten. Men super duktiga Mattias, som jobbar på Mirres salong (på fridhemsplan) lyckades fixa mitt hår så det gick att ha kvar förlängningen. Ett supertack! Jag gick tillbaka till Mirres sen i maj när jag ville avfärga mitt svarta hår och det blev jättebra. Tjejen som gjorde det är grym!

En till sak med asiatiskt hår, visst det var jättefint de första gångerna men efter några tvättar förvandlas det till barbie hår trots inpackningar osv. Jag hade förlängningen i tre månader. Det var ett helvete att få ut den sen för hon hade satt keratinfästena jättedumt, alldeles för tätt osv. Jag har haft många förlängningar och jag kan sköta dem, har alltid haft dem ungefär ett halvår- år med påfyllningar inräknat. Så jag vet vad jag snackar om. Så om du ska förlänga håret, se till att du går till någon som vet vad de gör! Nedan följer skräckbilden på mitt hår innan Mattias fixade det.THIS IS TERRIBLE!!EFTER MATTIAS KÄMPAT...DU ÄR GRYM!
EFTER AVFÄRGNING OCH SLINGOR AV DUKTIGA ANNA PÅ MIRRES, WWW.MIRRES.SE
NU KÖR JAG MITT HÅR MED CLIP ON EXTENSIONS SOM JAG KÖPT PÅ KILIMANJARO, FÖR ATT LÅTA MITT HÅR VILA LITE.

En nystart i livet

Det är evigheter sedan jag lade upp ett inlägg här i bloggen. Dels pga stadsnätets kära tekniker tog ca tio veckor på sig att installera mitt nya snabba internet, dels pga det hänt mycket i mitt liv den här våren.

I mars påbörjade jag min nya karriär som Barista hos Espressohouse. Ja, det stämmer, stamkunden no 1 är numera en del av personalstyrkan :) det var delvis min passion för kaffe som gjorde att jag sökte, men även det faktum att jag vill ha ett arbete som är relativt lätt att lämna då jag planerar att uppfylla min dröm att flytta till London en tid för att bara jobba, roa mig och hitta mig själv.

I maj avslutade jag ett förhållande som pågått till och från sedan jag var nitton. Det är en skrämmande känsla att helt plötsligt stå på egna ben och vara ensam efter så lång tid men jag känner ingen ånger. Det här var något jag var tvungen att göra även om det tog lite tid att samla mod, reda ut mina känslor och lämna allt bakom mig.
Nu ligger världen för mina fötter, jag kan göra vad jag vill, när jag vill, flytta vart jag vill utan att behöva ta hänsyn till någon annan.
It's a new day and a brand new Tindra :)RSS 2.0