Var rädd om din hud

Efter många års experimenterande med diverse hudprodukter har jag blivit mycket medveten med vad jag har på min hy.
Många märken, exklusiva som billiga, har mirakelprodukter mot acne/dålig hy.
Apoteket har tex acne salvor, som ska torka ut acnen men är proppad med starka ämnen som täpper till huden med resultatet att huden får en torr yta, vilket ger den signaler att producera mer fett, och ytan är redan så tilltäppt och uttorkad så resultatet blir ännu sämre utslag och hudkvalité.
Ett annat exempel är Clinique som har sitt  3 stegs program med tvål, ansiktsvatten och moisturizer. Av de kunniga expediterna blev jag med min dåliga hy rekommenderad att ta ansiktsvattnet med högsta graden (de har ansiktsvatten med olika grader beroende på styrka) vilket var så otroligt starkt, proppat med alkohol och div starka ämnen. Resultat? Min hy sparkade bakut!
Välj alltid ett ansiktsvatten utan alkohol. Alkohol är inte bra för huden. Men det är inte bara rengöringen som är viktig, tänk på vad som finns i din dag/natt creme.

Många hudkrämer/hudvårdsprodukter innehåller tyvärr mineral oljor. De är inte alls bra för huden och har inget med nyttiga mineraler att göra.
Så här är det,  mineral oljor utvinns ur bergolja. Andra produkter som produceras av bergolja är tex asfalt, bensin, fotogen, läkemedel och eldningsolja. Ni har väl alla hört talas om vaselin? Vet ni vad ämnet kommer av? Vaselin är det man får kvar vid destillering av fotogen. Hudvårdsprodukter och cerat innehåller ofta vaselin.
Paraffin är ett annat ämne som ingår i många babylotions/oljor samt cremer.
Vad många inte vet är att paraffin hindrar kroppens upptagning av fettlösliga vitaminer. 
Parrafin mjukar upp torr och narig hud genom att rent mekaniskt ge en fet yta men kan inte som vegetabiliska och animaliska oljor understödja hudens funktioner att själv bilda och behålla fett och fukt. Hud som ska hållas mjuk med mineralolja måste ständigt tillföras ny.

Det är inte bra att använda produkter som innehåller mineraloljor för att de kan inte tas upp av huden. Så här fungerar det, oljorna lägger sig som en tunn hinna på din hy och stänger till porerna och förhindrar utsöndringen av slaggprodukter.
Du kan uppleva att din hy känns mjuk till en början men efter en tids använding så förstörs din huds förmåga att andas och återfukta sig själv och du finner dig i en ond cirkel av evigt smörjande.

Så varför används dessa oljor i alla möjliga krämer/hudvårdsprodukter? Pga det är billigare. Tyvärr.


Så nästa gång du handlar hudvårdsprodukter; se efter före om de innehåller följande:

Mineral Oil, Paraffinum Liquidum, Petrolatum , Vaselin, Paraffin, Mineralolja, Petroleum, Vit mineralolja, Medicinsk vitolja, Oleum petrolen, Oleum vaselini, Paraffinum, E 905, Vaselin Oil, Paraffin Oil, Liquid paraffin, White mineral oil.




 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0