Amstaff och fördomar

Jag är en riktig hundtjej och drömmer om en egen hund när tiden tillåter. För tillfället extraknäcker jag lite som extramatte åt en härlig kille av rasen amstaff. Jag älskar alla hundar, men föredrar lite större. Favoritraserna är många, men köper jag en egen hund blir det nog en Boxer, fralla eller amstaff.
Amstaffs är vädligt vackra, pigga hundar som kräver en van ägare. De kräver mycket aktivering, vilket folk inte verkar fatta. Förortskillar skaffar Amstaffar för att impa på polare och se coola ut men skiter fullständigt i hundens bästa, vilket resulterar i en olycklig hund och ibland tragiska händelser. Självklart finns det undantag, med i de flesta fallen är det okunniga killar som bara vill ha en hund som ser farlig ut.
Sen har vi idioterna som kampar med dem. Dessa människor vill jag bara spotta på. Jag har läst på lite om rasen och de som är inblandade i attacker är ofta misskötta staffar, eller amstaffblandisar, man korsar raser som inte bör korsas och dessa hundar kan bli instabila och hamnar de i fel händer är det ännu värre. Jag blir så arg, arg arg på de galningar som skaffar dessa hundar till kamp. Amstaffhannen jag passar är den största nallebjörn ni kan tänka er, det blir mycket kramar, pussar och ligga i knät när han är här. Han har inte ett ont ben i kroppen. Men vi stöter dagligen på folks fördomar och ignorans. Tanter som lyfter upp sina småhundar i famnen när vi kommer och ger oss en fördömande blick, människor som tittar surt på oss och råkar min hund göra minsta tecken till nyfikenhet på deras hund så får vi onda ögat. Senast idag satt jag med hunden på en bänk och väntade på hans ägare, då ett par i 30-års åldern går förbi, och tjejen utbrister "kolla, där är en sån där fighting-hund", högt och tydligt, medan hon ger mig och hunden en fördömande, provocerande blick. Vad ger er rätten till att döma mig och min hund? Bara för att rasen har ett visst rykte tror folk de får bete sig hursomhelst. Jag kan lova er att ingen tant lyfter upp sin lilla hund om du kommer med en golden retriever.
Det borde bli körkort på hund. Det borde vara stenkoll på vilka som skaffar Amstaffar, nån form av kontroller som förbjuder okunniga idioter att lägga vantarna på dessa hundar.


Visst, han är jättefarlig....verkligen.


Min fina lånehund, en nalle utan ett ont ben i kroppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0