Svar på frågestund, del 1

Har letat den där Osis Body Me överallt på nätet men hittar den inte, är den inte släppt på marknaden än?

Svar:
Den skulle lanseras nu under våren, tyvärr vet jag inte exakt när. Om den inte finns hos frisör nu, eller nätshoppar, så dyker den definitivt upp snart!

Hur många gånger kan man behöva slinga ett svart hår tills det blir snyggt ljust? utan orangea skiftningar. Jag gör det hos frisören.
Och har du nå tips på hur man lätt kan "dra ur" toningen?

Svar:
Det varierar från fall till fall, hur "hårt" den mörka färgen sitter fast, osv. För mig tog det kanske två-tre behandlingar innan jag hade en ljusare, snygg brun färg och cirka ett år tills jag var helt blond. En snygg blond nyans. Min frisör gjorde folieslingor med blekning plus att hon gjorde lite silvertoningar i schamponeringen. Det är viktigt att underhålla färgen med diverse silver-produkter såsom silverschampon och toningar.
Dra ur toningen, nja jag har hört att vissa balsam/inpackningar kan vara bra när det gäller att dra ur färg, välj då de sorter som inte är färgbevarande. :)

Hej!
Vilken fin blogg du har!

Vad snällt med en frågestund.
Kan då passa på att fråga hur man fäster hårnålar så de ska sitta när man gjort en luggfläta? Inte inbakad.
Vet att man korsar nålarna, men det hjälper inte helt. Var i flätan ska man fästa dem? Har ganska lång lugg så den går ju bak mot tofsen vilket gör att topparna från flätan sticker upp på andra sidan, inte så snyggt.

Svar:
Det beror lite på, jag brukar fästa i slutet av flätan och gömma nålen och slutet av flätan under tofsen på något vis. Sen om de sitter eller inte beror oftast på hårnålarna, jag menar, hårnålar från  tex H&M är helt annorlunda än om du köper lika hårnålar tex hos frisör eller hårshop. De mer proffsiga nålarna sitter som berg :) Sen kan man använda nålar som är till för håruppsättningar att lirka in topparna som sticker ut, nålarna ser ut som bilden nedan. De är urbra när det gäller att fästa frisyrer.


Att tona håret hemma , är det en bra idé ? har hört att många tycker att det är idiotiskt och bara förstör håret . vad tycker du ?

Svar:
Jag tycker att man kan tona håret hemma om det inte är någon världsförändring man planerar. Är det lite mörkare eller ton-i-ton så kan man köra på. Men när det kommer till att bleka håret, eller ännu värre avfärga det, så råder jag alla att gå till en kunnig frisör. Det kostar pengar, men då slipper man förstöra håret. Hittar du en bra frisör så kan det gå väldigt skonsamt  och lätt.  Man kan ju numera köpa Proffsiga toningar online i div hårshoppar samt hos frisörer, så det är mycket man kan göra hemma nuförtiden :)


Kommentarer
Postat av: Ellie

Tack snälla för sitt svar!

2010-06-05 @ 00:24:10
Postat av: samantha

hej har en fråga, jag var blond, så färgade jag håret typ mellanblont me guldigt i , 1 veckasenare ställde jag upp som hårmodell då dom körde koppartoning. Mycket färg har tappats och är nu ljusbrunt rött. Kan man gå till en frisör och få blonda slingor efter bara 1 gr?

2010-06-19 @ 23:39:51
URL: http://samanthishw.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0