Bra gel mot Acne

Jag har sedan 18-års åldern lidit av acne, främst på käklinje och hals vilket jag äter medicinen Diane mot.
Men självklart är hudvården viktig, jag har använt mig av Dermalogicas produkter mot problemhud med mycket goda resultat. Nu när jag medicinerar har jag inte riktigt aktiv infekterad acne, utan mer småkvisslor som dyker upp regelbundet.
När jag nu fick ett presentkort på en butik som enbart erbjuder Decleor's och md formulations sortiment fick jag chansen att prova något nytt.
Jag hade bara hört lätt om md formulations men fick lite mer information av hudterapeuten.  

På nätet kan man läsa följande om märket:
"md formulations är en hudvårdsserie som gränsar till läkemedel. Serien är ledande inom cosmeceuticals, ingredienser som bevisligen påverkar hudens struktur och funktioner på djupet. Serien har utvecklats av ett amerikanskt forskarlag som är ledande inom hudproblem och anti-age-forskning, och är resultatet av över 25 års arbete. md formulations är en komplett, högteknologisk hudvårdsserie baserad på AHA-syror, för hudens olika behov genom hela livet."

Mitt val blev "skin perfection gel", en lätt gel med AHA och salicylsyra för lokalbehandling av acne och orenheter.
Skin perfection gel verkar antiseptiskt, talgreducerande och har dessutom anti-inflammatorisk effekt på uppblommande acne. Använding: Gelen kan användas ensam eller som förstärkning ovanpå en annan behandlande produkt.

Jag har applicerat gelen i tunt lager på mina nuvarande problem områden nämligen haka och käklinje, och efter bara några dagars användande har hyn lugnat ner sig och känns renare. Det här är nog en produkt jag kommer fortsätta att använda.



Tidigare när jag var yngre använde jag Basiron från Apoteket vilket var rena döden för min hy, jag fick ännu värre acne då gelen gjorde min hy så torr så det undre hudlagret producerade ännu mer fett då det trodde att det yttersta lagret var uttorkat vilket resulterade i ännu större acne bölder med ett torrt, svidande och kliande lager. Ush, hudterapeuten jag sökte mig till då bad mig genast sluta med den gelen. Men jag tror säkert den fungerar väl på en del människor, den var inte rätt just för mig.

Decléor
Jag valde även att köpa en mjukgörande dagcreme då jag har klassisk blandhy och gelen från md formulations är för stark för att ha tex på kinder och panna, så valet föll på Hydra Floral Anti Pollution moisturising Emulsion från Decléor, en lätt emulsion anpassad till normal till fet och blandhud. 
Den ger mycket fukt utan att kännas fet, vilket gör den idealisk även för ungdomar.
Hydra Floral produkterna från Decléor finns för olika hudtyper men gemensamt för dem är att de är intensivt fuktgivande - omedelbart, långsiktigt och på djupet och skyddar mot föroreningar (vilket även förebygger hudirritationer och hudens åldrande).
De lugnar hudirritationer och skyddar mot fuktförlust och förebygger förtidigt åldrande (kallpressad hasselnötsolja, rik på A- och E-vitamin). Min hud känns verkligen skön av den här emuslionen.

 

      


Kommentarer
Postat av: sanna

Hej!

Jag är en tjej som är 15 år. jag har under en tid haft problem med finnar och dålig hy. Jag har torr hy på hakan och kinderna men fet hy på näsan och i pannan. JAg vet inte vad jag ska använda för krämer eller hur jag ska få bättre hy. Något bra förslag på en bra kräm och något bra läkemedel för finnar? Det fanns så mycket olika ovanför att jag inte vet vilken som passar bäst till min situation. Vore tacksam om jag kunde få hjälp :D

2009-12-30 @ 17:43:01
Postat av: Maja

vart kan man köpa "md formulations" ? :)

2010-01-07 @ 16:55:17
URL: http://maaia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0